Цена: Не е зададена
Грамаж: 750мл.
Информация:
White sand e направено по технологията „blanc de noir”, т.е бяло вино от червен сорт. Гроздето се бере рано сутрин в касетки от 10 кг. Оставя се за една нощ в хладно помещение (5℃). На сутринта целите гроздове се пресоват в пневматична преса с максимално налягана 0,8 бара. Гроздовият сок се избиствя само чрез ниска температура. Ферментацията протича при 16℃ в продължение на две седмици. След това в период от два месеца се извършва ежедневен батонаж. През февруари след Трифон Зарезан, бутилираме виното без никакви избистрящи продукти.
White Sand се характерира с интензивен аромат с отличителни нотки на бели цветя, авокадо, пикантни нотки на бял пипер и масло. Сухо, но сочно вино със средно тяло и добре балансирана свежест.
Чудесен избор за начало на вечерта или в съчетание с тапаси или леки салати.